Fenkolinmakuinen härkäpapusalaatti

62 annosta á 80 g

2,500 kg Esikypsennettyä kokonaista härkäpapua
1,000 kg Tuorekurkkukuutiota, 1×1 cm
0,500 kg Purjorengasta, 2 mm
0,600 kg Paprikaraastetta, 8 mm
0,030 kg Sinappia
0,150 kg Rypsiöljyä
0,200 kg Omenamehua
0,010 kg Fenkolimaustetta
0,014 kg Fariinisokeria
0,015 kg Valkoviinietikkaa
0,005 kg Suolaa

Saanto: 5,000 kg

Valmistus:

Huuhtele härkäpavut kylmällä vedellä lävikössä. Kuutioi kurkku 1×1 cm:n kuutioterällä. Viipaloi purjo 2 mm:n viipaleiksi ja huuhdo viipaleet. Raasta paprika 8 mm:n raasteterällä. Sekoita kasvikset papujen joukkoon. Valmista kastike tehosekoittimella, yleiskoneella tai vatkaimella. Pane sinappi kulhon pohjalle ja lisää siihen vatkaten rypsiöljy. Lisää omenamehu, fenkolimauste, fariinisokeri, valkoviinietikka ja suola. Vatkaa kunnes kastike on sakeaa.Kaada kastike papuseoksen päälle, sekoita.

Ravintosisältö

/ kpl (275 g)/ 100 g
Energia797 kJ / 190 kcal290 kJ / 69 kcal
Rasva7,5 g2,7 g
josta tyydyttynyttä0,5 g0,2 g
Hiilihydraatit19 g7,0 g
joista sokereita8,0 g2,9 g
Ravintokuitu8,6 g3,1 g
Proteiini7,1 g2,6 g
Suola1,3 g0,46 g