Härkäpapu-porsaspata

102 annosta a´ 400 g

 
0,720 kg Rypsiöljyä
8,000 kg Sianlihaa (2×2 kuutio), kypsiä
0,720 kg Fariinisokeria
0,720 kg Valkosipuliraastetta
9,000 kg Vettä
1,200 kg Soijakastiketta
1,200 kg Valkoviinietikkaa
0,012 kg Pippuriseosta
0,200 kg Suolaa
2,400 kg Kukkakaalia
2,400 kg Sipulia
2,400 kg Paprikaa
2,400 kg Bataattia
9,000 kg Esikypsennettyä kokonaista härkäpapua
0,480 kg Maissijauhoa
 
Saanto: 40,92 kg

Valmistus:

Valmista ruoka sekoittavassa padassa. Pane sianlihakuutiot rypsiöljyyn kuuman padan pohjalle. Lisää muutaman minuutin kuluttua pataan fariinisokeri ja valkosipuliraaste. Kääntele mausteet lihan sekaan ja anna niiden hetken imeytyä lihaan. Lisää vesi ja mausteet. Anna lihan kypsyä hiljalleen kiehuen 1,5 – 2 tuntia. Pidä kansi päällä haihtumisen estämiseksi. Kun liha on mureaa, lisää pieniksi paloitellut kukkakaalit, bataatit, sipulit ja paprika. Anna kasvisten kypsyä hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Lisää veteen sekoitettu maissijauho ja härkäpavut, kypsennä hauduttaen noin 20 minuuttia: maissijauho kypsyy ja härkäpavut pehmenevät ja maustuvat. Lisää vettä, jos haihtuminen on kypsymisen aikana ollut runsasta.