Härkäpapukeitto paahdetuista kasviksista

100 annosta a´400 g
 
2,500 kg Sipulia
5,000 kg Porkkanoita
2,500 kg Palsternakkaa
0,600 kg Rypsiöljyä
0,010 kg Juustokuminaa
0,025 kg Currya
0,025 kg Inkiväärijauhetta
21,25 kg Vettä
0,200 kg Suolaa
0,250 kg Valkosipulia
0,300 kg Inkivääriraastetta
3,700 kg Ruokakermaa 15 %
3,700 kg Esikypsennettyä härkäpapumurskaa

Saanto: 40,06 kg

Valmistus:

Pane härkäpapumurskapussit kuumaan veten, jotta ne sekoittuvat paremmin keittoon. Paloittele kasvikset pienehköiksi paloiksi uunipellille. Kaada öljy-mausteseos kasvisten päälle. Sekoita hyvin.

Paahda kasviksia uunissa 180 ºC 20-30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat aivan kypsiä. Pane paahtuneet kasvikset sekoittavaan pataan. Lisää vesi. Anna kiehahtaa 10 minuuttia. Lisää suola, valkosipuli, inkivääri ja ruokakerma.

Soseuta sauvasekoittimella. Lisää härkäpapumurska valmiiseen keittoon hämmentäen varovasti. Älä käytä enää sauvasekoitinta, jotta murska ei soseudu. Hyvän keiton rakenne on sakea, mutta kuitenkin juokseva – ei sosemaista. Tarjoilun aikana liikaa saostuneeseen keittoon lisätään ohenteeksi kuumaa vettä.

Ravintosisältö

/ annos (320 g)/ 100 g
Energia76 kJ / 183 kcal240 kJ / 57 kcal
Rasva7,8 g2,4 g
josta tyydyttyneitä1,1 g3,6 g
​Hiilihydraatit18 g5,7 g
josta sokereita6,3 g2,0 g
Ravintokuitu6,5 g2,0 g
Proteiini6,0 g1,9 g
Suola1,6 g0,49 g