Kasvispihvit

noin 100 pihviä a´60 g

1,200 kg Karkeaa porkkanaraastetta (2 mm:n raaste)
1,200 kg Karkeaa kesäkurpitsaraastetta (2 mm:n raaste)
0,600 kg Kananmunaa
1,100 kg Esikypsennettyä luomu härkäpapumurskaa
0,900 kg Fetamurua
0,006 kg Kuivattua minttua
0,006 kg Mustapippuria
0,030 kg Suolaa
0,360 kg Vehnäjauhoja
0,600 kg Ruokakermaa (laktoositon)

Saanto: 6,000 kg

Valmistus:

Sekottumisen helpottumiseksi lämmitä härkäpapumurskapusseja hetki kuumassa vedessä. Pane sekoittavaan pataan karkea porkkana- ja kesäkurpitsaraaste, härkäpapumurska, kananmunat, fetajuusto ja mausteet. Sekoita ruokakerma ja vehnäjauhot erikseen yhteen ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita ainekset nopeasti keveästi, älä vatkaa seosta. Leivo pihvejä ohukaispellille tai uunipellille leivinpaperin päälle, a´60 g (1 dl) esim. halkaisija 6 cm ja vahvuus 1-2 cm. Paista Esilämmitä uuni kiertoilmalla 250 ºC ja kypsennä kiertoilmalla 200 ºC, 15 minuuttia Anna paistettujen pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Ravintosisältö (Ravintosisältölaskennassa käytetty ruoanvalmistuskermaa, jossa rasvaa 15 %.)

/ annos (310 g)/ 100 g
Energia1571 kJ / 375 kcal509 kJ / 122 kcal
Rasva17 g5,5 g
josta tyydyttyneitä8,4 g2,7 g
​Hiilihydraatit32 g10 g
josta sokereita7,0 g2,3 g
Ravintokuitu7,9 g2,6 g
Proteiini20 g6,4 g
Suola4,4 g1,4 g