Lämmin härkäpapuriisi

Lämpimänä lisäkkeenä 50 annosta a´ 100 g
Pääruokana noin 12 annosta a´ 400 g
Laktoositon, kananmunaton, gluteeniton

0,900 kg Tummaa riisiä
1,000 kg Vettä
0,600 kg Sipulia
0,600 kg Porkkanaa
0,180 kg Aurinkokuivattua tomaattikuutiota + hiukan säilykkeen öljyä
0,003 kg Kolmen pippurin seosta
0,006 kg Currya
0,027 kg Suolaa
0,900 kg Esikypsennettyjä kokonaisia luomu härkäpapuja
1,800 kg Ruokakermaa (laktoositon)

Saanto: 5,000 kg

Valmistus:

Jos käytät pakastekasviksia, sulata ne. Kypsennä ja valuta riisi. Kuutioi sipuli pieniksi kuutioiksi. Leikkaa porkkanat 1×1 cm:n kuutioiksi, höyrytä uunissa puolikypsiksi. Ota 1/1-65 mm:n vuoka. Pane kypsä riisi vuokaan.

Sekoita kypsän riisin joukkoon kasvikset, aurinkokuivattu tomaatti ja mausteet. Lisää kylmällä vedellä huuhdotut härkäpavut. Lisää lopuksi ruokakerma, sekoita. Kypsennä kiertoilmalla 180 ºC noin 30-40 minuuttia. Uunista otettaessa vuoan pohjalla on hyvä olla sakeahkoa nestettä.

Porkkanan voi korvata esimerkiksi seuraavilla kasvisseoksilla (0,6 kg:n seoksia).

  1. Bataatti+paprika+ kukkakaali
  2. Kukkakaali+parsakaali+paprika
  3. Porkkana+selleri
  4. Porkkana+oranssi linssi+palsternakka