Tulinen härkäpapukastike

100 annosta a´ 250 g

0,500 kg Rypsiöljyä
2,500 kg Sipulia
0,500 kg Valkosipuliraastetta
2,500 kg Paprikaa (kuutio 1,5×1,5 cm)
3,750 kg Bataattia (kuutio1,5×1,5 cm)
6,250 kg Esikypsennettyä kokonaista härkäpapua
7,500 kg Vettä
0,013 kg Musta- tai cayannepippuria
0,025 kg Oreganoa
0,250 kg Fariinisokeria
0,750 kg Soijakastiketta
0,250 kg HP-kastiketta
0,175 kg Suolaa
(0,750 kg) (Sulatejuustoa)

Saanto: 25,000 kg

Valmistus:

Huuhtele härkäpavut kylmällä vedellä. Pehmennä sekoittavan padan pohjalla rypsiöljyssä sipuli, valkosipuli, paprika ja bataatti. Anna kypsyä noin 10 minuuttia. Lisää kylmällä vedellä huuhdotut härkäpavut, vesi ja mausteet. Anna seoksen hautua ja saostua hiljalleen noin 15 minuuttia. Jos haluat vaalean, pehmeämmän kastikkeen, lisää siihen sulatejuustoa. Tarjoa pastan, riisin, nuudelin tai perunan ja vihreän salaatin kera.