Vihreä härkäpapukeitto

100 annosta a´400 g

4,000 kg Pakasteherneitä
4,000 kg Parsakaalia
3,000 kg Kesäkurpitsaa
1,000 kg Purjoa
18,00 kg Vettä
0,100 kg Suolaa
0,020 kg Fenkolia
0,012 kg Pippuriseosta
4,000 kg Sulatejuustoa
6,000 kg Esikypsennettyä kokonaista härkäpapua

Saanto: 40,13 kg

Valmistus:

Sekoittava pata

Pane pataan pakasteherneet, parsakaali, kesäkurpitsa, purjo, mausteet ja 15 l vettä. Kypsennä kasvikset aivan kypsiksi. Soseuta ensin kasvikset keitinvedessään. Lisää seuraavaksi sulatejuusto ja soseuta edelleen. Jos keitto on liian paksua, lisää varastoon jäänyttä vettä. Seos saa olla sakeahkoa. Lisää lopuksi esikypsennetyt härkäpavut ja soseuta vielä hetki. Härkäpavut rikkoontuvat rouheeksi ja osa voi jäädä vielä kokonaiseksi.

Ravintosisältö (Ravintosisältölaskennassa käytetty sulatejuustoa, jossa rasvaa 20-24 %.)

/ annos (340 g)/ 100 g
Energia663 kJ / 158 kcal196 kJ / 47 kcal
Rasva6,5 g1,9 g
josta tyydyttynyttä3,6 g1,1 g
Hiilihydraatit11 g3,3 g
joista sokereita4,0 g1,2 g
Ravintokuitu5,7 g1,7 g
Proteiini11 g3,3 g
Suola1,7 g0,49 g