Aasialainen Härkis®-kulho

Aasialainen Härkis®-kulho

4 annosta

2 dl basmatiriisiä
1 prk(200 ml)kermaista kookosmaitoa
3 dl vettä
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
1 rkl seesamiöljyä
1 pkt(250 g) kypsää härkäpapuvalmistetta(Härkis)
1 rkl kalakastiketta
2 tl soijakastike
1 tl ruokokidesokeria
1 limetin raastettu kuori ja mehu
Lisäksi hienonnettua roomansalaattia
kuutioitua punaista paprikaa
korianteria
paahdettuja maapähkinöitä

 

Kiehauta kattilassa kookosmaito ja vesi. Lisää riisi ja vähennä lämpöä. Peitä kannella ja keitä kannen alla noin 12 minuuttia. Anna riisin vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Hienonna valkosipuli ja chili ja pikapaista seesamiöljyssä. Lisää pannulle Härkis® ja mausta seos kala-ja soijakastikkeella, sokerilla ja limetin raasteella ja mehulla. Nosta Härkis® jäähtymään. Pilko salaattikulhon muut ainekset. Nosta kulhojen pohjalle riisiä ja asettele pinnalle Härkis®seos, salaatti, paprikat, korianterit ja hienonnetut maapähkinät.