Caesarsalaatti ja härkäpapukrutongit

Caesarsalaatti ja härkäpapukrutongit

4 annosta

​200 g romainesalaattia
​50 g parmesaanilastuja

Härkäpapukrutongit

2 dl härkäpapurouheseosta
2 rkl oliiviöljyä
​1 pieni valkosipulinkynsi
​ripaus suolaa

Kastike

4 anjovisfileetä
​1 valkosipulinkynsi
1 keltuainen
1 rkl sitruunamehua
​2 tl dijoninsinappia
​1 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa
1 dl oliiviöljyä
​2-3 rkl ranskankermaa

Valmista ensin kastike. Nosta korkealaitaiseen kulhoon anjovisfileet, valkosipuli, keltuainen, sitruunamehu, sinappi ja parmesaanijuusto ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana, kunnes kastike saostuu. Pyöristä maku sekoittamalla joukkoon ranskankermanokare. Huuhtele ja linkoa salaatinlehdet kuiviksi. Revi tarjoiluvadille. Paahda härkäpapurouhetta pannulla oliiviöljyssä hetken, jotta se saa hieman väriä. Nosta pannu syrjään ja raasta lämpimien krutonkien joukkoon valkosipuli ja suola. Sekoita ainekset. Lusikoi salaatin joukkoon kastike ja sekoita ainekset. Ripottele pinnalle krutongit ja parmesaanilastut.
Vinkki: Härkäpapukrutongit sopivat ripoteltaviksi niin keittojen kuin salaattienkin pinnalle.


Ravintosisältö
  / annos / 100 g
Energia 2155 kJ
515 kcal
1360 kJ
325 kcal
Rasva 42 g 26 g
 josta tyydyttynyttä 11 g 6,8 g
Hiilihydraatit 12 g 7,4 g
 joista sokereita 2,6 g 1,6 g
Ravintokuitu 3,4 g 2,2 g
Proteiini 24 g 25 g
Suola 2,2 g 1,4 g

 

(Ravintosisällön laskennassa on käytetty 28% rasvaa sisältävää ranskankermaa.)