Granola-marjapiirakka

Granola-marjapiirakka

noin 20 annosta

150 g voita tai margariinia
​3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl mantelijauhetta
​2 dl sokeria
​1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
​2 dl Verso härkäpapugranolaa
1 kananmuna
​1 dl kuohukermaa

Täyte

1 prk (250 g) maitorahkaa
​1 kananmuna
​4 rkl sokeria
​250 g tuoreita pakastemarjoja
​2 rkl perunajauhoja

Sulata rasva kattilassa. Mittaa kuivat aineet kulhoon, paitsi granola ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Nosta 1/4 taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon granola. Nypi murumaiseksi seokseksi. Sekoita lopputaikinan joukkoon muna ja kerma. Levitä pehmeä pohjataikina tasaisesti halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoan pohjalle. Sekoita rahka, kanamuna ja sokeri keskenään. Kierittele marjat ja perunajauhot keskenään ja levitä taikinan päälle. Levitä rahkaseos marjojen päälle. Murustele granolataikina piirakan pinnalle. Paista 200-asteisessa uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla.

Vinkki: marjapiirakkaan sopivat erinomaisesti kaikki kauden hedelmät ja marjat, kuten omenat ja kirsikat.


Ravintosisältö
  / annos (70g) / 100g
Energia 908 kJ / 217 kcal 1290 kJ / 308 kcal
Rasva 10,9 g 15,5 g
josta tyydyttynyttä 3,6 g 5,2 g
Hiilihydraatit 23,7 g 33,7 g
joista sokereita 13,1 g 18,7 g
Ravintokuitu 1,4 g 2,0 g
Proteiini 5,1 g 7,2 g
Suola 0,33 g 0,0,47 g

 

 

Ravintosisällön laskennassa on käytetty Flora leivontaan ja ruoanlaittoon -margariinia, jossa rasvaa 80%.