Härkäpapu-granola

Härkäpapu-granola

7 dl täysjyvähiutaleita, esim. 4-viljan
​2 dl härkäpapurouheseosta
​1 dl kauraleseitä
​1 dl kookoshiutaleita
2 dl vettä
1½ dl ruokokidesokeria
3/4 dl rypsiöljyä
​2 dl kuivattuja marjoja tai hedelmiä

Sekoita kulhossa hiutaleet, härkäpapurouhe, leseet ja kookoshiutaleet keskenään. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja öljy sekoittaen, kunnes sokeri on täysin sulanut.
Levitä kuivat aineet leivinpaperoidulle uunipellille.
Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja nostele ainekset sekaisin. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran paahtumisen aikana.
Anna mysliseoksen jäähtyä ja lisää joukkoon kuivatut marjat tai hedelmät.
Säilytä härkäpapu-granola kuivassa paikassa.


Ravintosisältö
  / annos (1 dl) / 100 g
Energia 800 kJ
190 kcal
1675 kJ
400 kcal
Rasva 7,1 g 15 g
 josta tyydyttynyttä 1,7 g 3,5 g
Hiilihydraatit 24 g 51 g
 joista sokereita 13 g 26 g
Ravintokuitu 4,1 g 8,5 g
Proteiini 5,7 g 12 g
Suola 0,1 g 0,2 g