Härkäpapu-jauhelihamureke

Härkäpapu-jauhelihamureke

6 annosta

2 1/2 dl härkäpapurouheseosta
1 1/2 dl kermaa, maitoa tai vettä
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 kananmuna
1 dl pilkottua aurinkokuivattua tomaattia
250 g jauhelihaa

Sekoita härkäpapurouhe kulhossa nesteen kanssa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetken aikaa öljyssä pannulla. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynsi. Valuta sipuliseos kulhoon. Lisää mausteet, kananmuna, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit sekä jauheliha. Sekoita ainekset tasaiseksi murekeseokseksi. Vuoraa noin litran kokoinen leipävuoka leivinpaperisuikaleella. Painele murekemassa vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jätä härkäpapu-jauhelihamureke vetäytymään hetkeksi ennen leikkaamista.


Ravintosisältö
/ annos (100 g) / 100 g
Energia 907 kJ
215 kcal
Rasva 10,1 g
 josta tyydyttynyttä 2,4 g
Hiilihydraatit 10,8 g
 joista sokereita 3,9 g
Ravintokuitu 3,0 g
Proteiini 20,1 g
Suola 0,4 g

 

Kypsennyshävikki 16%

Ravintosisällön laskennassa on käytetty 1,5% rasvaa sisältävää kevytmaitoa ja 10% rasvaa sisältävää sika-nautajauhelihaa.