Härkäpapu-omenapaistos

Härkäpapu-omenapaistos

6 annosta

5 omenaa
2 tl kanelia
​Muruseos
100 g voita tai margariinia
​2 dl härkäpapurouheseosta
3 dl kaurahiutaleita
1½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuori ja lohko omenat. Levitä omenat annosvuokiin tai yhteen suurempaan piirakkavuokaan ja ripottele päälle kaneli. Sekoita hieman, jotta kaneli leviää tasaisesti. Sulata kattilassa rasva. Nosta syrjään ja sekoita joukkoon muruseoksen loput aineet. Sekoita tasaiseksi. Levitä muruseos omenoiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Vinkki: Härkäpapu-omenapaistos saa herkullisen lisän muruseoksen joukkoon rouhitusta tummasta suklaasta. Kokeile myös jälkiruokaa vaihtamalla omenat kesän marjoihin.


Ravintosisältö
  / annos / 100 g
Energia 1715 kJ
410 kcal
710 kJ
170 kcal
Rasva 16 g 6,5g
 josta tyydyttynyttä 5,1 g 2,1 g
Hiilihydraatit 53 g 22 g
 joista sokereita 36 g 15 g
Ravintokuitu 6,8 g 2,8 g
Proteiini 11 g 0,2 g
Suola 0,5 g 0,2 g

 

(Ravintosisällön laskennassa on käytetty 80% rasvaa sisältävää margariinia.)