Härkäpapu-porkkanafalafelit

Härkäpapu-porkkanafalafelit

4 annosta

300 g porkkanaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 1/2 tl juustokuminaa
1 valkosipulinkynsi
3 dl härkäpapurouheseosta
2 tl harissa-tahnaa
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
Paistamiseen
öljyä

Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota pannulla öljyssä sipulia, porkkanaraastetta ja juustokuminaa hetken aikaa. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Nosta ensin härkäpapurouheseos monitoimikoneeseen ja aja muutama minuutti karkeaksi rouheeksi. Lisää porkkanaseos ja muut aineet. Aja leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi seokseksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä ja anna niiden vetäytyä hetken aikaa ennen paistoa. Paista härkäpapu-porkkanafalafelit runsaassa öljyssä kypsiksi ja rapeiksi.


Ravintosisältö
/ annos (150 g) / 100 g
Energia 1051 kJ
249 kcal
700 kJ
166 kcal
Rasva 10,2 g 6,8 g
 josta tyydyttynyttä 1,0 g 0,7 g
Hiilihydraatit 18,5 g 12,4 g
 joista sokereita 5,6 g 3,7 g
Ravintokuitu 6,3 g 4,2 g
Proteiini 20,0 g 13,3 g
Suola 1,5 g 1,0 g

 

Ravintosisällön laskennassa on käytetty Al'Fez Harissaa (Finefoods).