Härkäpapusämpylät

Härkäpapusämpylät

30 kpl á 50 g

0,5 l maitoa
​1 tl suolaa
1/3 tl​ kuminaa
1/3 tl​ anista
¼ dl​ pellavansiemeniä
¼ dl​ siirappia
​1,5 dl kaurahiutaleita
​4 dl ohrajauhoja
​50 g hiivaa
​1 dl juoksevaa margariinia
​8-10 dl vehnäjauhoja
1¼ dl​ härkäpapurouheseosta

Lämmitä maito, lisää joukkoon mausteet, pellavansiemenet, siirappi, kaurahiutaleet, ohrajauhot, hiiva, margariini ja vehnäjauhot.
Lisää taikinan vaivauksen loppuvaiheessa härkäpapurouheseos.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo härkäpapusämpylät.
Paista 200⁰C:ssa uunissa 15-20 min.


Ravintosisältö
  / kpl (50 g) / 100 g
Energia 555 kJ
130 kcal
1110 kJ
265 kcal
Rasva 3,4 g 6,8 g
 josta tyydyttynyttä 0,4 g 0,9 g
Hiilihydraatit 20 g 40 g
 joista sokereita 1,7 g 3,5 g
Ravintokuitu 1,8 g 3,5 g
Proteiini 4,3 g 8,6 g
Suola 0,3 g 0,5 g

 

(Ravintosisällön laskennassa on käytetty 80% rasvaa sisältävää juoksevaa margariinia ja 1,5 % rasvaa sisältävää kevytmaitoa.)