Härkis®-halloumisouvlakit tsatsikikastikkeella & flatbreadit

Härkis®-halloumisouvlakit tsatsikikastikkeella & flatbreadit

Neljälle

Vartaat

1 paketti halloumia
1 paketti Härkis® Original Pihvejä
3 punaista paprikaa
2 keltasipulia
Lisäksi: puuvartaita grillaamiseen ja täysjyvätortilloja tai itsetehtyjä flatbread-pohjia

Laita vartaat puoli tuntia ennen grillaamista likoamaan veteen. Pilko halloumi ja pihvit pienemmiksi palasiksi. Leikkaa samoin paprikat ja sipulit paloiksi. Tee erikseen paprika-sipulivartaita ja halloumi-Härkis®-vartaita. Ensiksi mainitut nimittäin tarvitsevat pidemmän grillausajan kypsyäkseen, jälkimmäisiin ei tarvitse kuin ottaa kaunis pinta grillissä.

Tsatsikikastike

3 dl turkkilaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä
puolikas kurkku
¼ mintturuukusta
½ korianteriruukusta
suolaa ja mustapippuria
2 tl sitruunamehua

Laita jogurtti kulhoon ja raasta valkosipuli sekaan. Halkaise kurkku, raaputa lusikalla siemenet pois ja raasta karkeaksi raasteeksi. Purista käsin vielä ylimääräinen neste pois ja sekoita kurkkuraaste jogurttiin. Silppua yritit hienoksi silpuksi ja lisää mausteiden ja sitruunamehun kanssa jogurttiin. Sekoita hyvin, anna makujen tasaantua 10 minuuttia ja tarkista sitten maku. Lisää yrttejä tarvittaessa.

Flatbread-ohje: Lämmitä 2 dl vettä 42-asteiseksi. Lisää 2 tl kuivahiivaa pieneen määrään jauhoja. Sekoita kuivahiiva-jauhoseos ja 1 tl suolaa veteen. Alusta loput jauhot (5 dl) taikinaan vähitellen. Lisää 2 rkl öljyä alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 8 osaan, ja kauli jokainen pala ohueksi jauhotetulla alustalla. Paista kuivalla parilalla 2-3 minuuttia per puoli.

Reseptin on tuottanut Masuteaitemo-blogi>>