Härkis®-sydämet & hernemousse

Härkis®-sydämet ja hernemousse

Härkiksestä saa mutoiltua helposti joulupiparimuoteilla sydämiä, jotka paistuvat hetkessä maistuviksi härkäpapupihveiksi. Herneet kuuluvat joulupöytään, mutta heleimmillään ja maukkaimmillaan ne ovat kypsentämättöminä. Limellä maustettuna raikkaana moussena niistä tulee herkullinen lisuke Härkis®-sydämille.

Härkis-sydämet
1 Härkis®
oliiviöljyä ja/tai voita paistamiseen
sormisuolaa

  1. Puristele Härkiksestä® käsin taikinamaista.
  2. Painele sitä kiinteäksi piparkakkumuotin sisälle.
  3. Lämmitä pannulla.
  4. Lisää hieman sormisuolaa valmiin Härkis®-sydämen pinnalle.

Härkäpapurouheses-hernemousse
2 dl pakasteherneitä (tai tuoreita)
1 dl kuorittuja manteleita (tai valmista mantelijauhetta)
1 dl Verso Härkäpapurouheseosta tehosekoittimessa hienonnettuna
1 luomulimen mehu
2 tl raastettua luomulimen kuorta

  1. Sulata pakasteherneet.
  2. Jos käytät kokonaisia manteleita ja haluat erittäin sileän mousseen, kannattaa manteleita ensin liottaa vedessä yön yli. (Voit käyttää myös sellaisenaan)
  3. Hienonna mantelit ja härkäpapu rouheseos tehosekoittimessa jauheeksi
  4. Lisää kaikki aineet ja soseuta tasaiseksi

Reseptin on tuottanut Inspirations-blogi >>