Härkis®lasagne

Härkis®lasagne

6–8 annosta

9–11 lasagnelevyä

Härkis®kastike
1 pkt (250 g) HÄRKIS® härkäpapuvalmistetta
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
2–3 rkl tomaattisosetta
2 tl oreganoa
1/2 tl savustettua paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria ja rouhittua mustapippuria
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa

Juustokastike
50 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 prk (250 g) sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria

Pinnalle
2 dl juustoraastetta

 

Kuullota kuorittu ja hienonnettu sipuli öljyssä pannulla. Lisää lopuksi joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää tomaattimurskat ja huuhtele purkit vedellä. Lisää liemi tomaattisoseen ja mausteiden kanssa pannulle. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia. Lisää joukkoon Härkis® ja hienonnettu basilika. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää joukkoon puolet maidosta ja keitä seosta muutama minuutti samalla sekoittaen. Lisää loput maidosta sekä sulatejuusto ja mausteet. Nosta suorakaiteenmuotoiseen uunivuokaan ensin pohjalle Härkiskastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Valuta levyjen päälle Härkis®kastiketta ja juustokastiketta. Toista näin kaksi seuraavaa kerrosta. Levitä viimeisten lasagnelevyjen päälle vain juustokastiketta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Peitä vuoka foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.