Härkis®pihvit, itusalaatti ja tsatsikikastike

4 annosta

​1 pkt (250 g / 4 kpl) kypsiä härkäpapupihvejä (Härkis)

Itusalaatti
​100 g itusekoitusta
​1 ruukku vesikrassia
pala (100 g) retikkaa
​6-8 retiisiä
​1 rkl limettimehua
​1 tl seesamiöljyä
​ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Tsatsikikastike
​½ kurkku
​2 dl turkkilaista jogurttia
​1 raastettu valkosipulinkynsi
​1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
​2 rkl hienonnettua minttua

​Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja puristele siivilän läpi kuivaksi. Notkista jogurtti kulhossa ja sekoita joukkoon kurkkuraaste ja valkosipuli. Lisää sitruunamehu, suola ja hienonnettu minttu. Anna kastikkeen tekeytyä salaatin teon ajan. Huuhtele idut ja krassi ja painele talouspaperin välissä kuiviksi. Kuori retikka ja huuhtele retiisit. Leikkaa retikka halki ja höylää ohuiksi lastuiksi. Viipaloi retiisit. Sekoita kaikki salaatin ainekset ja nostele sekaisin. Poista pihvit pakkauksesta ja kuumenna mikroaaltouunissa 1-2 minuuttia (750W). Pihvit voi lämmittää myös uunissa tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Tarjoile lämpimien pihvien kanssa itusalaattia ja tsatsikikastiketta.