Helpot Härkis®-hampurilaiset

Helpot Härkis®-hampurilaiset

6 annosta

6 hampurilaissämpylää

Härkis®pihvit
1 pkt (250 g) HÄRKIS® härkäpapuvalmistetta
1 sipuli
1 porkkana
1 rkl öljyä
2 kananmunaa
1/2 dl ruokakermaa tai kauramaitoa
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl pihvimaustetta(suolaton)
1 tl suolaa

Paistamiseen
öljyä

Lisäksi
2 isoa tomaattia
1 punasipuli
salaatinlehtiä

 

Kuori sipuli ja porkkana. Hienonna sipuli ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla hetken aikaa. Valuta kasvikset kulhoon Härkiksen® kanssa. Lisää kanamunat, neste, vehnäjauhot ja mausteet. Sekoita ainekset puuhaarukalla kunnolla vatkaten. Paista mureketaikinasta ohukaispannulla kuusi, reilunkokoista pihviä. Paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Voit myös kypsentää pihvit uunissa. Lusikoi mureketaikina pihveiksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 12 minuuttia. Paahda tai grillaa halkaistut hampurilaissämpylät. Viipaloi tomaatit ja punasipulit. Täytä hampurilaissämpylät kasviksilla ja lämpimillä pihveillä.

Vinkki: Mureketaikinaan nesteeksi käy myös maito, vesi ja kasvisliemi.