Itämaiset Härkis®pihvit, curryriisi ja raitakastike

4 annosta

​1 pkt (250 g / 4 kpl) kypsiä, itämaisia härkäpapupihvejä (Härkis®)

Curryriisi
​3 dl basmatiriisiä
1 pieni sipuli
​2 rkl öljyä
​1 tl currya
​1 tl suolaa
6 dl vettä

Raitakastike
½ kurkku
​2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl jauhettua juustokuminaa
​ripaus suolaa ja chilijauhetta
​2 rkl hienonnettua minttua

​Valmista ensin raitakastike. Kuutioi tai raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Notkista jogurtti kulhossa ja sekoita joukkoon kurkku, mausteet ja hienonnettu minttu. Anna kastikkeen tekeytyä riisin teon ajaksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia puolessa määrässä öljyä pannulla hetken aikaa. Siirrä sipulit syrjään. Kuumenna loppu öljy ja lisää joukkoon mausteet ja riisi. Kääntele hetki ja lisää joukkoon kiehuva vesi. Peitä pannu kannella ja anna hautua hiljalleen, noin 15 minuuttia kypsäksi. Poista pihvit pakkauksesta ja kuumenna mikroaaltouunissa 1-2 minuuttia (750W). Pihvit voi lämmittää myös uunissa tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Tarjoile lämpimät pihvit raitakastikkeen ja curryriisin kera.