Jouluinen banaanikakku

Jouluinen banaanikakku

Jouluinen banaanikakku on parhaimmillaan lämpimänä ja joululta tuoksuvana. Toisaalta sen maut vain paranevat yön yli. Mehevä kakku on myös täyttävä ja terveellinen.

1 dl kookosjauhetta
1 dl mantelijauhetta
(tai 2 dl haluamiasi leivontajauhoja)
1 dl Verso Härkäpapurouheseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssia
1 tl tuoretta inkivääriä
4 todella kypsää banaania
3 kananmunaa
3 rkl voita / margariinia
0,5 dl hunajaa / siirappia /viikunaa (tai maun mukaan sokeria / makeutusainetta)
 

  1. Hienonna härkäpapurouheseos tehosekoittimessa jauhemaiseksi
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet (rouheseos, jauheet/jauhot, mausteet, suola, leivinjauhe) keskenään
  3. Pilko ja muussaa banaanit
  4. Riko haarukalla munat ja sekoita ne banaaneihin
  5. Lisää muussiin kookosöljy
  6. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lado haluamasi malliseen kakkuvuokaan
  7. Asettele pinnalle koristeita, esim. banaanisiivu / pähkinöitä /jolupipareita
  8. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 45 min.

Reseptin on tuottanut Inspirations-blogi >>