Joululaatikot Härkäpapurouheseoksella

Härkäpapurouheseoksella tuunatut joululaatikot

Valmiit joululaatikot voi tuunata astetta herkullisemmiksi isoäidin perinteisillä neuvoilla. Niiden pintakäsittelyn voi tehdä korppujauhojen sijaan härkäpapurouheseoksella ja lopputulos on kaunis ja terveellinen. Samalla laatikoihin saadaan kuin huomaamatta lisättyä proteiini- ja ravinnerikkaita ainesosia. Saman härkäpapurouheseos -pintakäsittelyn voi tehdä yhtä hyvin itsetehdyille laatikoille. 

1 iso joululaatikko (700 g) (lanttu/peruna/porkkana)
2 rkl siirappia
2 rkl voita
0,5 dl kermaa
2 dl härkäpapu rouheseosta

  1. Kuumenna laatikkoa 170 asteisessa uunissa 10 min.
  2. Ota laatikko uunista ja sekoita siihen lusikalla siirappi, voi ja kerma.
  3. Vedä pintaan haarukalla siistit raidat ja ripottele härkäpapurouheseos pinnalle.
  4. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja laita laatikko uuniin noin 15 minuutiksi.

Reseptin on tuottanut Inspirations-blogi >>