Kasvis-härkäpapulasagne

Kasvis-härkäpapulasagne

6 annosta

9 lasagnelevyä

Kasvis-härkäpapukastike
1 (400 g) kesäkurpitsa
ripaus suolaa
1 punainen ja keltainen paprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
3 rkl tomaattisosetta
2 dl härkäpapurouheseosta
ripaus sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria
1/2 dl hienonnettua tuoretta basilikaa

Juustokastike
1 prk (250 g) ricotta-juustoa
3–4 dl maitoa
2 dl juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa vinottain noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä työlaudalle ja ripottele päälle suolaa. Anna nesteen irrota 15 minuuttia. Pyyhi viipaleet kuiviksi talouspaperilla. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Paloittele paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattimurska ja huuhtele purkki vedellä. Kaada neste pannulle ja lisää tomaattisose, paprikapalat ja härkäpapurouheseos. Mausta kastike ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Notkista kulhossa ricotta-juusto maidon kanssa. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta. Levitä vuokaan ensin kerros kasviskastiketta, nosta päälle kerros kurpitsaviipaleita ja levitä päälle juustokastiketta. Peitä lasagnelevyillä. Toista kaksi samanlaista kerrosta niin, että pinnalle tulee viimeiseksi juustokastiketta. Painele vuokaa hieman, jotta kaikki kerrokset kostuvat. Kaada pinnalle tarvittaessa hieman maitoa. Ripottele pinnalle loppu juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteisessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia. Jätä kasvis-härkäpapulasagne hetkeksi vetäytymään folion alle ennen tarjoamista.


Ravintosisältö
/ annos (360 g) / 100 g
Energia 1598 kJ
382 kcal
443 kJ
106 kcal
Rasva 14,7 g 4,1 g
 josta tyydyttynyttä 7,5 g 2,1 g
Hiilihydraatit 36,5 g 10,1 g
 joista sokereita 14,2 g 4,0 g
Ravintokuitu 5,8 g 1,6 g
Proteiini 23,2 g 6,4 g
Suola 2,3 g 0,6 g

 

Kypsennyshävikki 10%

Ravintosisällön laskennassa on käytetty 1,5% rasvaa sisältävää kevymaitoa, 27-30% rasvaa sisältävää punaleimaista Emmentalia sekä 14,4% rasvaa sisältävää Filos Ricotta-juustoa (foodie.fi).