Kirsikkatomaatti-härkäpapupasta

Kirsikkatomaatti-härkäpapupasta

4 annosta

300 g pastaa, esim. putkispagettia

Kirsikkatomaatti-härkäpapukastike
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 prk (400/240 g) säilykekirsikkatomaatteja
1 dl vettä
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
ripaus chilirouhetta
1 1/2 dl härkäpapurouheseosta

Lisäksi
1-2 dl pecorino-lastuja
tuoretta basilikaa

Nosta pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla hetken aikaa. Kaada pannulle kirsikkatomaatit ja huuhtele purkki vedellä. Lisää pannulle neste, tomaattisose ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua 10 minuuttia. Lisää pannulle härkäpapurouhe. Valuta pasta ja säästä puoli desiä keitinliemestä. Lisää pasta kastikkeen joukkoon keitinliemen kanssa. Nostele ainekset sekaisin. Annostele kirsikkatomaatti-härkäpapupasta lautasille ja tarjoa pecorino-lastujen ja hienonnetun basilikan kanssa.


Ravintosisältö
/ annos (315 g) / 100 g
Energia 1465 kJ
349 kcal
465 kJ
110 kcal
Rasva 11,3 g 3,6 g
 josta tyydyttynyttä 4,4 g 1,4 g
Hiilihydraatit 40,1 g 12,7 g
 joista sokereita 9,5 g 3,0 g
Ravintokuitu 5,8 g 1,8 g
Proteiini 18,7 g 5,9 g
Suola 2,2 g 0,7 g

 

Ravintosisällön laskennassa on käytetty 32% rasvaa sisältävää Pecorino-juusto (Riitan Herkku).