Kukkakaali-härkäpapu"risotto"

Kukkakaali-härkäpapu"risotto"

3-4 annosta

1 kukkakaali (tai 1,5 pientä)
4 valkosipulin kynttä
1-2 punasipulia
2 kourallista tuoretta pinaattia
2 kananmunaa
Verso esikypsennettyjä kokonaisia luomu härkäpapuja/Verso härkäpapurouheseosta
oliiviöljyä
suolaa, pippuria, paprikamaustetta, basilikaa

juustoa (esim parmesania)
 

Kuori, paloittele ja paista pannulla valkosipulin kynnet ja sipuli. Paloittele kukkakaali ja lisää kukkakaaliriisi (eli paloiteltu kukkakaali) pannulle. Lisää kypsentämisen aikana reilusti oliiviöljyä ja mausta. Tee keskelle pannua pieni tila ja kaada siihen oliiviöljyä ja rikottu muna. Sekoita ja kypsennä muna ruoan sekaan ja toista toisella munalla. Murskaa härkäpavut ja pienennä pinaatti. Lisää pinaatti ja murskatut härkäpavut/rouheseos ruokaan. Ripottele pinnalle juusto. Lämmitä, annostele lautasille ja lisää pinnalle tuoreita yrttejä.

Katso reseptin video-ohje v-logista >>

Reseptin on tuottanut Inspirations-blogi

 


 

Ravintosisältö
  / annos (300g) / 100 g
Energia 1177 kJ
281 kcal
392 kJ
94 kcal
Rasva 15,4 g 5,1 g
 josta tyydyttynyttä 2,6 g 0,9 g
Hiilihydraatit 18,4 g 6,1 g
 joista sokereita 5,2 g 1,7 g
Ravintokuitu 9,3 g 3,1 g
Proteiini 12,7 g 4,2 g
Suola

2,6 g

0,9 g

 

Laskelmassa käytetty 17 % rasvaa sisältävää pizzajuustoraastetta.