Lämmin juuressalaatti Härkiksellä®

Lämmin Härkis®-juuressalaatti

Lämmin Härkis®-juuressalaatti maistuu ja tuoksuu joululle. Se sopii joulupöydän uudeksi lajiksi tai voi korvata vaihteluna tai kasvisversiona perinteiset laatikot, rosollinen ja kinkun.

1 Härkis®
4 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 pieni lanttu
4 punajuurta
1 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
(1 dl saksanpähkinöitä)

Kastike:
1 rkl kapriksia
1 rkl rusinoita
2 valkosipulinkynttä
0,5 punainen chili
1 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 sitruunan mehu
kourallinen basilikaa

  1. Kuori ja paloittele juurekset.
  2. Levitä ne pellille ja hiero niihin kunnolla oliiviöljyä.
  3. Nosta juurekset uuniin 200 asteeseen n. 20 minuutiksi.

Tee kastike:

  1. Liota ensin rusinoita kuumennetussa vedessä 5 min.
  2. Nosta ne pois vedestä ja hienonna pieniksi (esim. saksilla).
  3. Hienonna kaprikset ja kuoritut valkosipulinkynnet.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet.
  5. Nosta kypsät juurekset uunista ja levitä Härkis® tasaisesti niiden päälle.
  6. Nosta pelti takaisin uuniin n. 5 minuutiksi, että Härkis® kuumenee.
  7. Nosta pelti uunista ja kaada kastike tasaisesti Härkiksen® ja juuresten päälle.
  8. Lisää halutessasi päälle karkeasti rouhittua saksanpähkinää

Reseptin on tuottanut Inspirations-blogi >>