Meksikolainen Härkis®-salaatti

Meksikolainen Härkis®-salaatti

4 annosta

1 iso bataatti
1 tl kuivattua chiliä
pussi babypinaattia
1 hopeasipuli
1 punainen paprika
2 avokadoa
1 purkki säilykeminimaisseja
1 dl linssejä/mustapapuja/kidneypapuja
1 Tex-Mex Härkis® -pakkaus
1 ruukku korianteria
1 limen mehu
oliiviöljyä paistamiseen ja maustamiseen
suolaa, mustapippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Uunin lämmetessä kuori ja pilko bataatti suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Laita bataattikuutiot uunivuokaa, ripottele päälle chilihiutaleet, 1 tl suolaa ja 2-3 ruokalusikallista oliiviöljyä. Sekoita huolellisesti ja paahda kuutiot uunissa kypsiksi (noin 15-20 minuuttia). Laita bataattien paahtuessa tarjoiluastian pohjalle pinaatinlehdet. Lisää joukkoon ohuenohuiksi siivutettu sipuli, kuutioiksi leikattu paprika, avokadot ja minimaissit sekä oman maun mukaan linssit tai pavut. Paista Tex-Mex Härkis® pannulla pienessä oliiviöljytilkassa kuumaksi, ja lisää se bataattikuutioiden kanssa muiden ainesten päälle. Sekoita joukkoon limen mehu, silputtu korianteri, 2 rkl oliiviöljyä sekä pari pyöräytystä mustapippurimyllystä. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.