Paahdettu kukkakaali Härkis®-salaatilla ja vuohenjuustokastikkeella

Paahdettu kukkakaali Härkis®-salaatilla ja vuohenjuustokastikkeella

Kukkakaali
1 Pieni kukkakaali lehtineen / henkilö
Oliiviöljyä
Hunajaa tai agave-siirappia n. 1 rkl / kukkakaali
suolaa, pippuria

Salaatti
Rucolaa
Paahdettuja pieniä värikkäitä tomaatteja
1 Härkis® (kolmea ruokailijaa kohden)

Yrttiöljy salaatille
Oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
Reilusti persiljaa, basilikaa, timjamia ja ruohosipulia hienonnettna
Vuohenjuustokastike
3 dl kermaa (tai vastaavaa)
200 g vuohenjuustoa
1/2 dl Härkäpapurouheseosta
Yrttejä (samoja kuin yrttiöljyssä)

Valmistus, kukkakaalit:
Laita kukkakaali(t) kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada kukkakaalien pinnalle tasaisesti oliiviöljyä ja agave-siirappia tai hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kukkakaaleja uunissa 60 min. ja lisää niille paiston aikana muutaman kerran öljyä.

Yrttiöljy:
Silppua tehosekoittimessa yrtit. Sekoita ne oliiviöljyn ja sitruunamehun seokseen.

Vuohenjuustokastike:
Kuumenna pienessä kattilassa kerma, varo pohjaanpalamista. Lisää murusteltuna vuohenjuusto, sekoita ja sulata joukkoon. Mausta. Käytä Härkäpapurouheseos nopeasti tehosekoittimessa tai yleiskoneessa, jolloin siitä tulee jauhemaista ja sekoita se kastikkeeseen. Kaada tarjoiluastiaan ja lisää pinnalle yrttejä.

Salaatti ja annosten kokoaminen:
Asettele lautasten reunoille rucolaa niin, että keskelle jää tyhjä kohta kukkakaalille. Laita tomaatit ja Härkis uuniin lämpenemään 10 minuutiksi kukkakaalin paahdon loppuvaiheessa. Valmista sillä aikaa yrttiöljy ja vuohenjuustokastike. Nosta kypsät kukkakaalit lautasille salaattipedin keskelle. Nostele kuuma Härkis salaattien päälle kukkakaalien ympärille. Nostele salaattiiin päällimmäiseksi kukkakaalien ympärille kuumat pikkutomaatit "pääsiäismuniksi". Pirskottele salaateille yrttiöljy. Nosta annokset ja vuohenjuustokastike pöytään.

Reseptin on tuottanut Inspirations-blogi >>