Pinaatti-härkäpapuletut

Pinaatti-härkäpapuletut

4 annosta

2 kananmunaa
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 pss (150 g) pakastepinaattia
2 dl härkäpapurouheseosta
2 rkl juoksevaa margariinia
1 tl suolaa
ripaus sokeria ja rouhittua mustapippuria
Paistamiseen juoksevaa margariinia
Lisäksi puolukkahilloa

Sekoita kulhossa munat, maito ja vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi. Sulata pinaatinpalat mikrossa ja lisää taikinaan härkäpapurouheen kanssa. Lisää margariini ja mausteet. Anna taikinan turvota viileässä puolisen tuntia. Kuumenna rasvaa lettupannulla ja paista pannulla pieniä, ohuita lettuja. Tarjoa puolukkahillon kera.
Vinkki: Jauha härkäpapurouhetta teholeikkurissa muutama minuutti. Lisää karkea rouheseos taikinaan, niin voit vähentää vehnäjauhojen määrää vajaalla desillä. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.


Ravintosisältö
  / annos (265 g) / 100 g
Energia 1625 kJ
387 kcal
613 kJ
146 kcal
Rasva 12,2 g 4,6 g
 josta tyydyttynyttä 2,6 g 1,0 g
Hiilihydraatit 44,2 g 16,7 g
 joista sokereita 7,7 g 2,9 g
Ravintokuitu 4,7 g 1,8 g
Proteiini 2,4 g 0,9 g
Suola 2,3 g 0,7 g

 

Ravintosisällön laskennassa on käytetty 1,5% rasvaa sisältävää kevytmaitoa.