Porkkanakeittoa siemennäkkileivällä ja punajuurihummuksella

Porkkanakeittoa siemennäkkileivällä ja punajuurihummuksella

Yrttinen siemennäkkileipä
3 suurta kananmunaa
10 rkl auringonkukansiemeniä
4 rkl pellavansiemeniä
5 rkl kurpitsansiemeniä
7 rkl Verso-härkäpapurouheseosta
4 rkl mantelijauhetta
kourallinen tuoreita yrttejä (esim. rosmariinia, basilikaa, ruohosipulia ja timjamia)

Jauha härkäpapurouheseos tehosekoittimen silppurissa tai monitoimikoneessa jauhemaiseksi, saa jäädä hieman rakeiseksi. Silppua yrtit ja riko kananmunat. Sekoita kaikki aineet pehmeäksi taikinaksi ja kaulitse ja painele levyksi. Jos taikinasta tulee liian pehmeää, lisää härkäpapurouheseosta. Leikkaa paloiksi. Paista 160 asteessa 20 minuuttia.

Punajuurihummus
1 dl Härkäpapurouheseosta
600 g valmiiksi kypsiä kikherneitä
2 punajuurta
2 valkosipulinkynsi
1 sitruunanmehu
(3 rkl Tahinia)
1 tl juustokuminaa
suolaa, mustapippuria
n. 1 dl oliiviöljyä

Jauha härkäpapurouheseos tehosekoittimen silppurissa tai monitoimikoneessa jauhemaiseksi, saa jäädä hieman rakeiseksi. Valuta kikherneet ja punajuuret. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet ja punajuuret sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset. Tarjoa yrttisen siemennäkkileivän ja vihannessuikaleiden kanssa.

Porkkanakeitto
1 kg porkkanoita
1 valkosipulinkynsi
vettä
1 prk kookosmaitoa
1 kasvisliemikuutio
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
pieni pala inkivääriä

Kuori ja paloittele porkkanat ja silppua kuorittu inkivääri. Lisää kasvisliemikuutio ja inkiväärisilppu veteen ja keitä porkkanat siinä pehmeiksi. Kaada ylimääräinen vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta ja lisää kookosmaito. Sekoita ja tarjoile.

Reseptin on tuottanut Inspirations-blogi >>