Punajuuri Härkis®pihvit, persiljaperunat ja ruskea kastike

4 annosta

​1 pkt (250 g / 4 kpl) kypsiä punajuurihärkäpapupihvejä (Härkis®​)
​8 keskikokoista, kiinteää perunaa
​1 rkl voita
2 rkl hienonnettua persiljaa

Ruskea kastike
​3 dl lihalientä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl ketsuppia
​ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 rkl voita
​1 rkl vehnäjauhoja

​Valmista ensin perunat. Kuori ja keitä perunat kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta perunat ja höyrytä kuumalla liedellä kuiviksi. Lisää voinokare ja hienonnettu persilja. Ravista perunat kannen avulla kevyesti sekaisin. Valmista kastike. Mittaa pannulle lihaliemi, soija, ketsuppi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Sekoita pienessä kupissa pehmeä rasva ja jauhot. Lisää suurus kastikkeen joukkoon ja sekoita huolella. Anna kastikkeen kiehua vielä muutama minuutti. Poista pihvit pakkauksesta ja kuumenna mikroaaltouunissa 1-2 minuuttia (750W). Pihvit voi lämmittää myös uunissa tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Tarjoile lämpimät pihvit persiljaperunoiden ja ruskean kastikkeen kera.

​Vinkki: Karamellisoi lisäkkeeksi sipulia pannulla voinokareessa ja ripauksessa fariinisokeria.