Yrttikebakot ja minttutsatsiki

Yrttikebakot ja minttutsatsiki

4 annosta

1½ dl härkäpapurouheseosta
​1 dl kermaa, maitoa tai vettä
1 sipuli
​1 rkl öljyä
​ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 kananmuna
​250 g jauhelihaa
​100 g fetajuustoa
​4 rkl hienotettuja yrttejä, esim. basilikaa, minttua, lehtipersiljaa

Minttutsatsiki
½ kurkku
​2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
​1 valkosipulinkynsi
​3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
​ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Sekoita härkäpapurouhe kulhossa nesteen kanssa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetken aikaa öljyssä. Valuta sipuliseos kulhoon. Lisää mausteet, kananmuna ja jauheliha. Murusta joukkoon fetajuusto ja lisää hienonnetut yrtit. Sekoita ainekset tasaiseksi murekeseokseksi. Muotoile kostutetuilla käsillä työlaudalle ohuita kepakoita. Paista yrttikepakot öljyssä pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista minttutsatsiki. Raasta kurkku ja puristele käsillä pois suurin osa nesteestä. Sekoita raasteen joukkoon kulhossa jogurtti, puristettu valkosipulinkynsi, hienonnettu minttu ja mausteet. Anna minttutsatsikin vetäytyä hetken ennen tarjoamista.


Ravintosisältö
  / annos (250 g) / 100 g
Energia 1503 kJ
358 kcal
601 kJ
143 kcal
Rasva 22,1 g 8,8 g
 josta tyydyttynyttä 9,0 g 3,6 g
Hiilihydraatit 12,1 g 4,8 g
 joista sokereita 5,6 g 2,2 g
Ravintokuitu 2,9 g 1,1 g
Proteiini 27,9 g 11,2 g
Suola 2,8 g 1,1 g

 

Ravintosisällön laskennassa on käytetty 1,5 % rasvaa sisältävää kevytmaitoa, 10 % rasvaa sisältävää sika-nautajauhelihaa ja 10 % rasvaa sisältävää Valion Turkkilaista jogurttia.