Caesarsalaatti ja härkäpapukrutongit

Cooking time

30-60 min

For how many people

4 henkilölle

Level of difficulty

Helppo

Print the page

Ainekset:

200 g romainesalaattia
50 g parmesaanilastuja

Härkäpapukrutongit:
2 dl Härkäpapurouheseosta
2 rkl oliiviöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
ripaus suolaa

Kastike:
4 anjovisfileetä
1 valkosipulinkynsi
1 keltuainen
1 rkl sitruunamehua
2 tl dijoninsinappia
1 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa
1 dl oliiviöljyä
2-3 rkl ranskankermaa

 

Valmistus:

Valmista ensin kastike. Nosta korkealaitaiseen kulhoon anjovisfileet, valkosipuli, keltuainen, sitruunamehu, sinappi ja parmesaanijuusto ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana, kunnes kastike saostuu. Pyöristä maku sekoittamalla joukkoon ranskankermanokare. Huuhtele ja linkoa salaatinlehdet kuiviksi. Revi tarjoiluvadille. Paahda härkäpapurouhetta pannulla oliiviöljyssä hetken, jotta se saa hieman väriä. Nosta pannu syrjään ja raasta lämpimien krutonkien joukkoon valkosipuli ja suola. Sekoita ainekset. Lusikoi salaatin joukkoon kastike ja sekoita ainekset. Ripottele pinnalle krutongit ja parmesaanilastut.
Vinkki: Härkäpapukrutongit sopivat ripoteltaviksi niin keittojen kuin salaattienkin pinnalle.