Granola-marjapiirakka

Cooking time

30-60 min

For how many people

10 henkilölle

Level of difficulty

Keskivaikea

Print the page

Ainekset:

Taikina:
150 g voita/margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl Verso Härkäpapugranola Natural
1 kananmuna
1 dl kuohukermaa

Täyte:
1 prk/250 g maitorahkaa
1 kananmuna
4 rkl sokeria
250 g tuoreita pakastemarjoja
2 rkl perunajauhoja

Valmistus:

Sulata rasva kattilassa. Mittaa kuivat aineet kulhoon, paitsi granola ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Nosta 1/4 taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon granola. Nypi murumaiseksi seokseksi. Sekoita lopputaikinan joukkoon muna ja kerma. Levitä pehmeä pohjataikina tasaisesti halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoan pohjalle.

Sekoita rahka, kanamuna ja sokeri keskenään. Kierittele marjat ja perunajauhot keskenään ja levitä taikinan päälle. Levitä rahkaseos marjojen päälle. Murustele granolataikina piirakan pinnalle. Paista 200-asteisessa uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla.

Vinkki: marjapiirakkaan sopivat erinomaisesti kaikki kauden hedelmät ja marjat, kuten omenat ja kirsikat.