Härkäpapu-jauhelihamureke

Cooking time

30-60 min

For how many people

6 henkilölle

Level of difficulty

Keskivaikea

Print the page

Ainekset:

2,5 dl Härkäpapurouheseosta
1,5 dl kermaa, maitoa tai vettä
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 kananmuna
1 dl pilkottua aurinkokuivattua tomaattia
250 g jauhelihaa

Valmistus:

Sekoita härkäpapurouhe kulhossa nesteen kanssa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetken aikaa öljyssä pannulla. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynsi. Valuta sipuliseos kulhoon. Lisää mausteet, kananmuna, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit sekä jauheliha. Sekoita ainekset tasaiseksi murekeseokseksi. Vuoraa noin litran kokoinen leipävuoka leivinpaperisuikaleella. Painele murekemassa vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jätä härkäpapu-jauhelihamureke vetäytymään hetkeksi ennen leikkaamista.