Härkäpapu-porkkanafalafelit

Cooking time

30-60 min

For how many people

4 henkilölle

Level of difficulty

Keskivaikea

Print the page

Ainekset:

300 g porkkanaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
1,5 tl juustokuminaa
1 valkosipulinkynsi
3 dl Härkäpapurouheseosta
1 tl harissa-tahnaa
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
paistamiseen öljyä

 

Valmistus:

Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota pannulla öljyssä sipulia, porkkanaraastetta ja juustokuminaa hetken aikaa. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Nosta ensin härkäpapurouheseos monitoimikoneeseen ja aja muutama minuutti karkeaksi rouheeksi. Lisää porkkanaseos ja muut aineet. Aja leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi seokseksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä ja anna niiden vetäytyä hetken aikaa ennen paistoa. Paista härkäpapu-porkkanafalafelit runsaassa öljyssä kypsiksi ja rapeiksi.