Härkis® -moussaka

Cooking time

> 60 min

For how many people

6 henkilölle

Level of difficulty

Keskivaikea

Print the page

Ainekset:

3 munakoisoa
1 Härkis® Original
250 g tomaattimurskaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 tl oreganoa
pieni kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria

Kermakastike:
3 kananmunaa
4 dl kermaa (laktoositon)
4 dl juustoraastetta (laktoositon)
suolaa ja pippuria

Valmistus:

Leikkaa munakoisot n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Asettele siivut leivinpaperin päälle ja levitä molemmin puolin reilusti oliiviöljyä pinnalle. Mausta siivut suolalla ja pippurilla. Laita uuniin 200 asteeseen n. 30 minuutiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon Härkis®, tomaattimurska, oregano ja basilika ja kuumenna kevyesti. Sekoita kastikkeen kaikki aineet keskenään kulhossa. Voitele lisää oliiviöljyä uuneista tulleisiin munakoisoihin. Asettele kerros munakoisosiivuja voidellun vuoan pohjalle. Lisää seuraavaksi kerros Härkis®-kastiketta, sitten munakoisoja ja vielä kerros Härkis®-kastiketta. Kaada kermakastike päällimmäiseksi. Laita uuniin n. 35 minuutiksi 200 asteeseen. Anna vetäytyä puolisen tuntia (tai enemmänkin). Lisää päälle tuoreita yrttejä, esim. basilikaa.

Reseptin on tuottanut Inspirations-blogi >>