Härkis®-lanttulaatikko

Cooking time

> 60 min

For how many people

4 henkilölle

Level of difficulty

Keskivaikea

Print the page

Ainekset:

1 kg lanttua
2 tl suolaa
0,5 l vettä
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
3 rkl siirappia
1 tl pippuria
1 tl inkivääriä
0,5 tl muskottipähkinää
2 dl lantun keitinlientä
2 dl kermaa
1 dl Härkäpapurouheseosta
1 pkt/250 g Härkis® Original

Valmistus:

Kuori ja paloittele lantut ja keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Käytä vettä vain sen verran, että lantut peittyvät. Soseuta lantut keitinliemessään. Lisää kermassa turvotetut korppujauhot ja muut aineet sekaan. Kaada seos vuokaan. Tee pintaan haarukalla kuviot ja ripottele pinnalle härkäpapu rouheseosta. Paista 170 asteessa n. 1 h 30 min. Jäähdytä hieman. Voit yhtä hyvin käyttää valmista lanttulaatikkoa. Piirrä laatikon pintaan ristikon muotoiset viivat ja lusikoi niiden kohdille Härkis® Originalia tasaisesti parin sentin levyisiksi raidoiksi, niin että pinta säilyy saman korkuisena.

Kuumenna Härkis®-lanttulaatikkoa 170 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Vinkki: voit myös ostaa lanttulaatikon valmiina!