HÄRKIS®-pizzapiiraat

Cooking time

> 60 min

For how many people

7 henkilölle

Level of difficulty

Keskivaikea

Print the page

Ainekset:

Taikina:
3 dl vettä
0,5 pussia kuivahiivaa
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
1 dl mannaryynejä
6 dl durumvehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Täyte:
1 pkt/250 g HÄRKIS® Texmex
1 punainen paprika
1 sipulia
1 rkl öljyä
1 kananmuna
1 pss/150 g juustoraastetta (laktoositon)

Valmistus:

Kaada kädenlämpöinen neste kulhoon. Sekoita kuivahiiva, sokeri, suola, mannaryynit ja 2 dl durumjauhoista keskenään. Lisää lämpimään nesteeseen ja sekoita aineksia huolella noin 5 minuuttia. Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen samalla vaivaten. Alusta noin 15 minuuttia kimmoisaksi taikinaksi. Peitä liinalla ja anna kohota jääkaapissa 12–24 tuntia.

Pilko paprika ja sipuli. Paista kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Nosta jäähtymään. Sekoita kulhossa HÄRKIS®, paprika-sipuliseos, kanamuna ja juustoraaste. Muotoile pizzataikina pötköksi ja jaa tasakokoisiin paloihin. Kauli jokainen taikinapala pyöreäksi pohjaksi. Nosta täytettä toiselle reunalle. Sivele täytteen reuna vedellä ja käännä toinen reuna täytteen päälle. Nipistä tai pyöritä taitoskohdat huolella kiinni. Paista 250 asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoile lämpiminä.