HÄRKIS®-pyörykkäpizza

Cooking time

30-60 min

For how many people

3 henkilölle

Level of difficulty

Keskivaikea

Print the page

Ainekset:

Pizzapohja
3 dl kädenlämpöistä vettä
1/3 pala tuoretta hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
3 dl erikoisvehnäjauhoja
noin 3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Täyte
1 prk (400 g) pizzatomaattikastiketta
175 g mozzarellajuustoa (laktoositon)
1 pkt/250 g HÄRKIS® Original Pyöryköitä

Lisäksi
rucolasalaattia
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä

Valmistus:

Murenna hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon. Lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen joukkoon ja vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia käsin tai koneella. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota noin vuorokauden jääkaapissa. Nosta taikina jääkaapista ja pyöritä jauhojen avulla palloiksi, varoen kuitenkin rikkomasta ilmakuplia. Anna taikinapallojen kohota kaksinkertaiseksi.

Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin saat. Kuumenna uunissa myös uunipelti tai pizzakivi. Painele ja venytä taikinapalloja keskeltä kämmenellä samalla taikinaa pyörittäen niin, että taikina venyy tasaisesti reunoille. Siirrä pizzapohjat leivinpaperille. Levitä tomaattikastike pohjille ja viipaloi päälle mozzarellajuustoa. Puolita tai nosta HÄRKIS®-pyörykät kokonaisina pinnalle. Siirrä pizzat varoen kuumalle pellille leivinpaperin avulla. Paista 7–10 minuuttia. Nostele päälle rucolasalaattia ja rouhi pinnalle mustapippuria. Pirskota päälle oliiviöljyä.

Vinkkejä: Kiireinen kokki voi käyttää apuna valmiita pakastepizzapohjia. Saat reseptistä vegaanisen jättämällä mozzarella-juuston pois.