HÄRKIS®-riisipiirakka

Cooking time

> 60 min

For how many people

10 henkilölle

Level of difficulty

Keskivaikea

Print the page

Ainekset:

Taikina
250 g voita (laktoositon)
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk/250 g maitorahkaa (laktoositon)

Täyte
1 sipuli
3 dl kasvislientä
1,5 dl puuroriisiä
1 pkt/250 g HÄRKIS® Original
1 tl paprikajauhetta
3/4 tl suolaa ja mustapippuria
1 kananmuna

Voiteluun
1 kananmuna

 

Valmistus:

Nypi rasva, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista. Painele taikina levyksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin tunniksi.

Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää kattilaan sipulit ja puuroriisi ja peitä kattila kannella. Vähennä lämpöä ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja neste on imeytynyt riiseihin. Anna jäähtyä.

Sekoita HÄRKIS® ja mausteet riisiseoksen kanssa. Lisää lopuksi joukkoon kanamuna. Sekoita tasaiseksi.  Jaa piirakkataikina kahteen osaan. Kauli toisesta palasta noin 22 x 30 cm kokoinen ohut levy ja nosta leivininpaperoidulle uunipellille. Levitä piirakkapohjalle täyte. Kauli toinen pala hieman suuremmaksi kanneksi ja käännä reunat piirakan alle.

Voitele pinta kanamunalla. Koristele halutessasi veitsellä tai haarukalla. Paista 200 asteisen uunin keskitasossa noin 40 minuuttia.