Härkis®-punajuuripihvit, persiljaperunat ja ruskeakastike

Cooking time

30-60 min

For how many people

4 henkilölle

Level of difficulty

Helppo

Print the page

Ainekset:

1 pkt/250 g Härkis® Punajuuripihvejä

Perunat:
8 kpl perunoita
1 rkl voita
2 rkl persiljaa

Ruskeakastike:
3 dl lihalientä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl ketsuppia
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja

Valmistus:

Valmista ensin perunat. Kuori ja keitä perunat kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta perunat ja höyrytä kuumalla liedellä kuiviksi. Lisää voinokare ja hienonnettu persilja. Ravista perunat kannen avulla kevyesti sekaisin.

Valmista kastike. Mittaa pannulle lihaliemi, soija, ketsuppi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Sekoita pienessä kupissa pehmeä rasva ja jauhot. Lisää suurus kastikkeen joukkoon ja sekoita huolella. Anna kastikkeen kiehua vielä muutama minuutti.

Poista pihvit pakkauksesta ja kuumenna mikroaaltouunissa 1-2 minuuttia (750W). Pihvit voi lämmittää myös uunissa tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Tarjoile lämpimät pihvit persiljaperunoiden ja ruskeakastikkeen kera.

​Vinkki: Karamellisoi lisäkkeeksi sipulia pannulla voinokareessa ja ripauksessa fariinisokeria.