Itämaiset HÄRKIS®-pihvit, curryriisi ja raitakastike

Cooking time

30-60 min

For how many people

4 henkilölle

Level of difficulty

Helppo

Print the page

Ainekset:

1 pkt/250 g HÄRKIS® Itämaiset pihvit

Curryriisi:
3 dl basmatiriisiä
1 pieni sipuli
2 rkl öljyä
1 tl currya
1 tl suolaa

Raitakastike:
1/2 kurkku
2 dl turkkilaista jogurttia (laktoostion)
1 tl jauhettua juustokuminaa
ripaus suolaa ja chilijauhetta
2 rkl hienonnettua minttua

Valmistus:​

Valmista ensin raitakastike. Kuutioi tai raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Notkista jogurtti kulhossa ja sekoita joukkoon kurkku, mausteet ja hienonnettu minttu. Anna kastikkeen tekeytyä riisin teon aikana.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia puolessa määrässä öljyä pannulla hetken aikaa. Siirrä sipulit syrjään. Kuumenna loppu öljy ja lisää joukkoon mausteet ja riisi. Kääntele hetki ja lisää joukkoon kiehuva vesi. Peitä pannu kannella ja anna hautua hiljalleen, noin 15 minuuttia kypsäksi.

Poista pihvit pakkauksesta ja kuumenna mikroaaltouunissa 1-2 minuuttia (750W). Pihvit voi lämmittää myös uunissa tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Tarjoile lämpimät pihvit raitakastikkeen ja curryriisin kera.

Vinkki! Saat reseptistä vegaanisen korvaamalla turkkilaisen jogurtin paksulla kasvijogurtilla.