Kasvis-härkäpapulasagne

Cooking time

> 60 min

For how many people

6 henkilölle

Level of difficulty

Keskivaikea

Print the page

Ainekset:

9 lasagnelevyä

Kasvis-härkäpapukastike:
1 (400 g) kesäkurpitsa
ripaus suolaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 prk/400 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
3 rkl tomaattisosetta
3 dl Härkäpapurouheseosta
0,5 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
ripaus sokeria ja suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Juustokastike:
1 prk (250 g) ricotta-juustoa
3-4 dl maitoa
2 dl juustoraastetta

 

Valmistus:

Leikkaa kesäkurpitsa vinottain noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä työlaudalle ja ripottele päälle suolaa. Anna nesteen irrota 15 minuuttia. Pyyhi viipaleet kuiviksi talouspaperilla.

Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Paloittele paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattimurska ja huuhtele purkki vedellä. Kaada neste pannulle ja lisää tomaattisose, paprikapalat ja härkäpapurouheseos. Mausta kastike ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika.

Notkista kulhossa ricotta-juusto maidon kanssa. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta.

Levitä vuokaan ensin kerros kasviskastiketta, nosta päälle kerros kurpitsaviipaleita ja levitä päälle juustokastiketta. Peitä lasagnelevyillä. Toista kaksi samanlaista kerrosta niin, että pinnalle tulee viimeiseksi juustokastiketta. Painele vuokaa hieman, jotta kaikki kerrokset kostuvat. Kaada pinnalle tarvittaessa hieman maitoa. Ripottele pinnalle loppu juustoraasteesta.

Kypsennä lasagnea 175-asteisessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia. Jätä kasvis-härkäpapulasagne hetkeksi vetäytymään folion alle ennen tarjoamista.

Vinkki: valitsemalla gluteenittomat lasagnelevyt saat ateriasta helposti gluteenittoman!