Lämmin Härkis®-juuressalaatti

Cooking time

> 60 min

For how many people

3 henkilölle

Level of difficulty

Helppo

Print the page

Ainekset:

1 pkt/250 g Härkis® Original
4 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 pieni lanttu
4 punajuurta
1 dl oliiviöljyä
maun mukaan suolaa ja mustapippuria
(1 dl saksanpähkinöitä)

Kastike:
1 rkl kapriksia
1 rkl rusinoita
2 valkosipulinkynttä
1/2 punainen chili
1 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 sitruunan mehu
1 kourallinen basilikaa

Valmistus:

 

Kuori ja paloittele juurekset. Levitä ne pellille ja hiero niihin kunnolla oliiviöljyä. Nosta juurekset uuniin 200 asteeseen n. 20 minuutiksi.

Tee sillä välin kastike:
Liota ensin rusinoita kuumennetussa vedessä 5 min. Nosta ne pois vedestä ja hienonna pieniksi (esim. saksilla). Hienonna kaprikset ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen aineet.

Nosta kypsät juurekset uunista ja levitä Härkis® tasaisesti niiden päälle. Nosta pelti takaisin uuniin n. 5 minuutiksi, että Härkis® kuumenee. Nosta pelti uunista ja kaada kastike tasaisesti Härkiksen® ja juuresten päälle. Lisää halutessasi päälle karkeasti rouhittua saksanpähkinää

Reseptin on tuottanut Inspirations-blogi >>