Vietnamilainen Härkis®-pyörykkäkeitto

Cooking time

> 60 min

For how many people

4 henkilölle

Level of difficulty

Helppo

Print the page

Ainekset:

1 pkt/250 g Härkis® Kofta Pyöryköitä
150–200 g leveitä riisinuudeleita
4–5 kevätsipulinvartta
1 limetti
1 vihreä chili
noin 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. thaibasilikaa, minttua, korianteria

Liemi
4 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 iso sipuli
8 mustapippuria
4 tähtianista
4 neilikkaa
1 kanelitanko
1,5 l hyvää liha- tai kanalientä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sokeria

Valmistus:

Kuori ja viipaloi inkivääri. Kuori ja paloittele sipuli neljään osaan. Paahda kokonaisia mausteita paistokasarin pohjalla ensin, kunnes ne hieman tuoksuvat. Siirrä mausteet kulhoon odottamaan. Paahda kuivassa kasarissa inkivääriä ja sipulia välillä käännellen, kunnes ne saavat huolella väriä jokaiseen leikkuupintaan. Lisää kasariin mausteet, liha- tai kanaliemi sekä loput mausteet. Anna liemen porista hiljalleen kannen alla 30–45 minuuttia. Siivilöi liemi suoraan kattilaan. Lisää kuuman liemen joukkoon nuudelit ja anna niiden pehmetä ensin hiukan. Lisää pyörykät, hienonnettu kevätsipuli ja purista joukkoon limetin mehu. Kuumenna höyryäväksi. Tarjoa keitto heti hienonnetun chilin ja yrttien kera.

Vinkki: Rikasta keittoa erilaisilla kasviksilla, esim. porkkanasuikaleilla ja iduilla. Kasviperäisen keiton saat vaihtamalla liemen kasvisliemeen ja kalakastikkeen muuhun maustekastikkeeseen.