Yrttikepakot ja minttutsatsiki

Cooking time

30-60 min

For how many people

4 henkilölle

Level of difficulty

Keskivaikea

Print the page

Ainekset:

1,5 dl Härkäpapurouheseosta
1 dl kermaa/maitoa/vettä
1 sipuli
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 kananmuna
250 g jauhelihaa
100 g fetajuustoa (laktoositon)
4 rkl hienonnettuja yrttejä

Minttutsatsiki
½ kurkku
2 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia (laktoositon)
1 valkosipulinkynsi
3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus:

Sekoita härkäpapurouhe kulhossa nesteen kanssa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetken aikaa öljyssä. Valuta sipuliseos kulhoon. Lisää mausteet, kananmuna ja jauheliha. Murusta joukkoon fetajuusto ja lisää hienonnetut yrtit. Sekoita ainekset tasaiseksi murekeseokseksi. Muotoile kostutetuilla käsillä työlaudalle ohuita kepakoita. Paista yrttikepakot öljyssä pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista minttutsatsiki. Raasta kurkku ja puristele käsillä pois suurin osa nesteestä. Sekoita raasteen joukkoon kulhossa jogurtti, puristettu valkosipulinkynsi, hienonnettu minttu ja mausteet. Anna minttutsatsikin vetäytyä hetken ennen tarjoamista.