28.11.2018

#HÄRKISPÄIVÄ-lempparikilpailun voitto Riihimäelle!

Härkispäivä-lempparikilpailu osana juhlavuosia

Verso Food Oy järjesti syyslukukaudella 100-vuotiaan Kotitalousopettajaliiton ja Kouluruoan 70- vuotisjuhlavuoden kunniaksi yläkoulun kotitalousluokille HÄRKIS®-lempparikilpailun. ​Kilpailun tavoitteena oli jakaa tietoa suomalaisesta härkäpavusta sekä tukea kotitalousopettajia vastuullisen ruoan opetuksessa.

Kilpailuun osallistui lopulta 38 reseptiä, joista Verso Foodin esiraati valitsi 5 finalistia.  Lopullisen voittajan valitsi kuusihenkinen tuomaristo, johon kuuluivat Uura Hagberg (A-lehdet, ruokatoimitus), Marjut Huhtala (Ammattikeittiöosaajat ry), Aira Kuvaja (Kotitalousopettajaliitto), Arja Hopsu-Neuvonen (Marttaliitto), Jaana Tolonen (Reseptikehittäjä ja ruokavisualisti) sekä Annika Boström-Kumlin (Verso Food Oy).

Härkis® Originalin, punajuuren ja aurajuuston liitto toi voiton Riihimäelle!

Tuomarointikriteereissä painotettiin makua, ruoan innovatiivisuutta sekä reseptin soveltuvuutta kouluruoaksi eli ammattikeittiössä valmistettavaksi. Viiden finalistin joukosta kärkikolmikko erottui selkeästi edukseen ja voittajaksi valikoitui Riihimäen Harjunrinteen koulun oppilasryhmä ja heidän kehittämänsä HÄRKIS® Punajuuripizza! Tuomaristo kehui reseptin herkullista ja tasapainoista makuelämystä, minkä lisäksi kotimaisen punajuuren käyttöä sekä oman tomaattikastikkeen laadintaa pidettiin ansiokkaana. Annoksen kauneus keräsi myös tuomareilta kiitosta.

Voitokkaan reseptin kehitti kotitalousopettaja Pia Nummelan 8. luokan 4-henkinen poikaryhmä. ”Aloitimme reseptikilpailuun valmistautumisen tutustumalla erilaisiin kasviksiin. Tutustuessamme härkäpapuun kysyin oppilailta, haluaisivatko he osallistua lempparikilpailuun. Sovimme yhdessä, että lähdemme kehittämään pizzareseptiä, jossa olisi mm. kasviksia, joihin oppilaat olivat jo syksyn mittaan tutustuneet. Valitsimme eri ryhmien aikaansaannoksista yhdessä Härkis®-punajuuripizzan edustamaan ryhmäämme kilpailussa” Nummela kertoo. ”Tämä on kyllä iloinen ja touhukas luokka ja tämä voitto kantaa meitä vielä ryhmän kanssa pitkälle” Nummela jatkaa ylpeänä.

Palkinnoksi koulu saa 3 kpl Fiskarsin kattilasettiä ja voittajareseptin laatineet oppilaat palkitaan Tiina Rantasen ja Viola Virtamon Helppo olla vege-keittokirjalla. Koko opetusryhmä palkitaan lisäksi tuotepaketeilla.

 

Ilmajoelle kunniamaininta ja kuvakilpailun kärkisija

Finaaliin yltäneiden reseptien kesken jaettiin myös yksi kunniamaininta. Kunniamaininnan ansaitsi Ilmajokisen Jaakko Ilkan koulun Härkis®-savujuustokeitto, jonka laatinut ryhmä palkitaan tuotepaketeilla. Reseptikilpailun lisäksi käytiin myös kuvakilpailu niiden ryhmien kesken, jotka olivat toimittaneet reseptistään kuvan kilpailuajan puitteissa.  Kuvakilpailun voittajaksi valikoitui niin ikään Jaakko Ilkan koulun 4-henkinen oppilasryhmä Härkis® Tortilla-reseptillään. Ryhmän reseptikuvaa kehuttiin raikkaaksi ja kuvakulmaa ja valoa kiiteltiin erikseen.

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan oppilaiden kehittämiin resepteihin:

https://versofood.fi/reseptit/harkispaiva-lasagne
https://versofood.fi/reseptit/savujuustokeitto
https://versofood.fi/reseptit/harkis-punajuuripizza
https://versofood.fi/reseptit/tex-mex-harkis-perunapelti
https://versofood.fi/reseptit/suolainen-harkis-piirakka

Verso Food Oy jalostaa voittajareseptistä sekä valikoiduista reseptiaihioista oppilaiden toivereseptit koulukeittiöiden käyttöön vuonna 2019.