HÄRKIS®-punajuuripizza

Cooking time

30-60 min

For how many people

5 henkilölle

Level of difficulty

Keskivaikea

Print the page

Ainekset:

Pohja
1,5 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl spelttijauhoja

Tomaattikastike
2 rkl öljyä
1 sipulia
2,5 dl tomaattimurskaa
1 tl fariinisokeria
mustapippuria myllystä
1 tl oreganoa
0,5 tl suolaa
3 rkl ketsuppia

Täytteet
2 tuore punajuurta
1 porkkanaa
1 pkt HÄRKIS® Originalia
150 g sinihomejuustoa
150 g juustoraastetta
rucolaa viimeistelyyn

Valmistus:

Liota hiiva lämpimään  veteen ja mittaa mukaan öljy. Mittaa nesteeseen vehnäjauho ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi spelttijauhojauho. Alusta taikina koneella tai käsin. Anna kohota täytteen teon ajan. Kauli taikina pellille leivinpaperin päälle.

Kuullota sipulisilppua öljyssä kattilan pohjalla. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua noin 10 minuuttia.

Kuori ja raasta juurekset. Levitä pizzapohjalle ensin tomaattikastike, sitten HÄRKIS® ja lopuksi raasteet. Lisää pinnalle murennettu sinihomejuusto ja juustoraaste. Paista pizzaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Viimeistele valmis pizza rucolalla.

Resepti on HÄRKISPÄIVÄ-lempparikilpailun voittaja. Reseptin laativat Harjunrinteen koulun oppilaat osana kotitalousopetustaan.